Категория: Kverneland Автор:

Защо да се доверим на Kverneland при избора на брана ?

Дисковането  на стърнища и полета, след царевица и слънчоглед, е от голямо значение при конвенционалната обработка на почвата. Добре оформеното семенно легло и интензивното смесване на растителните остатъци и сламата, в повърхностния слой, е основен фактор при покълването на семената  за максимално висок добив.

За да отговори на тези изисквания Kverneland създава Qualidisc Pro – дискова брана, която се отличава с отлично качество на работа дори в сухи условия.

Какво отличава дисковите брани на Kverneland Qualidisc Pro и защо да изберете тях?

Здравина и устойчивост

Компактни и здрави. Благодарение на специалната технология за термична обработка на Kverneland дисковите брани са с ненадмината здравина на цялата конструкция. Лагерите не се нуждаят от поддръжка и са устойчиви на голямо радиално и аксиално натоварване.

Цялата брана е с 2 години гаранция, стандартно от Kverneland!

Постоянно качество на обработката

Износоустойчивите дискове с дебелина 6 мм и диаметър Ø600мм също са преминали през специална термична обработка за дълготрайност и здравина, а конусовидната им форма гарантира постоянен ъгъл на рязане, дори и при износнване на диска. Така Вие получавате перфектно качество на обработката, независимо дали работите с нови или стари дискове. Чрез регулиране на рамата дисковете могат да се настройват един към друг, като така се запазва максимално качеството на обработката.

Доброто проникване и качество на рязане се дължат на натиска до 150кг/диск ,който работи отлично дори и в сухи условия.

Допълнително оборудване

Тежък валяк

Най-здравият диск

Към дисковата брана могат да се сложат различни задни валяци в зависимост от характеристиките на почвата и необходимата степен на уплътняване. Стандартно в България дисковите брани Qualidisc са оборудвани с валяк Actipack с натиск 220кг/см.

Износоустойчивите дискове с дебелина 6 мм и диаметър Ø600мм са едни от най-твърдите дискове в индустрията с варираща твърдост от 55HRC до 58HRC в края на диска, където триенето е най-голямо!

Правилната почвообработка

Подготовката и култивирането на почвата с цел постигане на най-високия възможен добив, е въпрос на избор на правилната система за почвена обработка.

Днес  Kverneland са се превърнали в лидер в производството на плугове и са предпочитани от фермерите по цял свят  заради няколко основни предимства, отличаващи ги от всички останали плугове на пазара.

Дисковите брани на марката се ползват със същото качество на метала и съвмренни технологии на производство, съчетани с 140 години традиции и иновации.

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg