Категория: Kverneland Автор:

Високоскоростна сеялка Kverneland Optima SX

Сеитба с до 18км/ч вече и със сеялка Optima от Kverneland

Високоскоростна сеитба с най-разпространената пролетна сеялка у нас – Kverneland Optima

Да, точно така, от тази година една от добре познатите на всеки български фермер сеялка е вече налична и във високоскоростна версия под името Optima SX. Като компания  с традиции и опит и като производител на първата прикачна сеялка в света, от Kverneland отделят 5 години за тестове и изпитвания на новият модел SX преди да го представят на фермерите.

Пролетната сеитба е една от обработките, които изискват изключително висока точност и прецизност, но възможно ли е да постигнем тази точност и прецизност с висока скорост? Вече ДА – отговарят от Kverneland и НИК! През юбилейната за Kverneland 2019г., в която се навършват 140 години от създаването на марката, от марката пускат на пазара ексклузивно модел високоскоростни сеялки.
Сеещия апарат на високоростната сеялка Optima SX осигурява максимална продуктивност и ефективност.

С точна сингулация на семената, прецизно полагане на семената и скорост на работа до 18км/ч., изсяващия апарат Optima SX е до 50% по-ефективен от стандартния HD-II. Изсяващия апарат може да бъде комбиниран с рамка Optima TFprofi или с телескопичната Optima V.

Предимства на изсяващия апарат Optima SX:

  • Оптимален контрол на дълбочината на полагане на семената, благодарение на тежестта на изсяващия апарат, който има допълнителна възможност за добавяне на налягане ( до 100 кг) на всяка секция чрез система с пружина
  • Ефективно следване на контурите на терена, благодарение на отваряващите колела (⌀410mm, with 120mm)
  • Прецизно полагане на семената от малък колтър, който формира чисто легло. Доброто полагане и покриване на семената се осъществява чрез междинното притъпкващо колело и мултифункционалното V-образно затварящо колело.

 

Капацитет на кутията (литри) 60
Максимална скорост (km/h) 18
Минимално разстояние между редовете (cm) 40
Тегло на един изсяващ апарат (kg) 129

 

Изсяващ апарат Optima SX

С изсяващ апарат под налягане, семената се изстрелват от въздух със скорост 70 км/ч към браздата. Междинното притъпкващо колело хваща и защитава семената. Негативните влияния, като вибрациите между точката на освобождаване на семето и контакта с почвата са елинимирани, благодарение на високата скорост на въздуха.

 

Семената достигат перфектната позиция в почвата. Всеки изсяващ ред се задвижва електрически чрез ISOBUS връзка. Допълнителен генератор или друга енергия не са необходими. Пълното задвижване и контрол се осъществяват чрез ISOBUS.

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg