Категория: Поливни системи Автор:

Съвършената комбинация на скорост и мощност за максимална ефективност на поливане

Една от последните иновации на Valley, която компанията представи на Farm Progress Show в САЩ е патентованият от тях DC мотор Valley X-Tec™, използващ технологията FastPass™, който може да работи два пъти по-бързо от стандартен високоскоростен АС мотор. Valley X-Tec™ осигурява постоянен въртящ момент при всяка скорост, предоставяйки на фермерите допълнителни възможности за максимално увеличаване на добивите. Патентованата технология за подравняване и надеждният мотор позволяват на пивота да се движи плавно и последователно, дори при неравен терен. По този начин се гарантира абсолютно еднаквото разпределение на необходимото количество вода навсякъде в полето.
Специалната технология на Valley X-Tec™ дава възможност моторът да се движи със скорост от 1 RPM – само 1% от максималната скорост на мотора – до 136 RPM. Така и при най-трудните терени, земеделските стопани получават последователно и равномерно напояване. Възможността за движение на пивотните системи с ниска скорост е атрактивно при неравни терени, а високата скорост на работа се оказва идеално решение за култури, които имат нужда от ежедневно охлаждане или от поддържане на подходяща повърхностна почвена влажност по време на поникване.
Технологията вече е доказала своята полезност за много производители на картофи и моркови в САЩ, тъй като тези култури са чувствителни към топлина и слънцегреене и изискват ежедневно подходящо охлаждане, за да останат здрави. Само с Valley X-Tec™ е възможно в един следобед една пивотна система да премине два пъти над поливната площ с бърза скорост и да създаде необходимото охлаждане. По време на никнене Valley X-Tec позволява често напояване с малки поливни норми, което помага на растенията да поникнат по – лесно.
Високата скорост на Valley X-Tec™ е полезна и за фермери, чиито пивоти не извършват пълен кръг при напояването. След като достигнат края на напояваната част, пивотите могат много бързо да се върнат в началната точка. По този начин новата поливка няма да стартира върху площта, която току що е била премината, а системата ще се върне в началото, където полето е най-сухо.
Чрез FastPass™ технологията за бързо движение на пивота, фермерите могат да извършват и листно торене по време на напояването чрез пивотните системи.
Големият диапазон от скорости, които поливната система може да достигне с Valley X-Tec е идеално решение при напояване с променлива норма (VRI), тъй като пивотът може да бъде настроен да преминава по-бързо през ниски участъци, където има нужда от по – малко или никакво поливане, за да се избегне преовлажняване и да се движи с по-ниска скорост в участъци, които се нуждаят от повече вода. Променливата норма на напояване също позволява отглеждането и напояване на различни култури от един пивот.

 

Свържете се с нас, за да разберете повече за новостите от Valley.

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg