Категория: Поливни системи Автор:

Управление на напояването навсякъде и от всяко устройство

Решенията за контролиране на напояването са един от основните фокуси на лидера в производството на напоителни системи – Valley. Сред последните иновации, представени от компанията през тази година, е семейството от интелигентни контролни панели ICON за пивоти Valley и специален унифициран смарт ICON панел с възможност за управление на всички марки пивотни системи. Новите функционални панели са с интуитивен сензорен екран, а подобната им на таблет структура, ги прави изключително удобни и лесни за работа.
С ICON фермерите могат да наблюдават и контролират пивотните си системи отдалечено, ако панелът е свързан към интернет чрез модем, като някои от ICON панелите използват Edge-of-Field WiFi технология, с която фермерите могат да се свързват с панела от отдалечена точка на полето при пряка видимост и да управляват работата му чрез всеки таблет или смартфон. Налична е възможност за инсталиране на допълнителни сензори за проследяване на вятър, валежи и температура. След предварително задаване на желаните параметри за тези показатели, контролният панел може автоматично да включва и изключва пивота.
Контролният панел Valley ICON може да се комбинира и с технологията за отдалечено управление и мониторинг на пивоти AgSense. По този начин земеделските стопани контролират напояването от разстояние и от всяко устройство, което им спестява време и ресурси.

Всички панели от семейство ICON са проектирани да бъдат адаптивни към иновациите. В тяхното бъдеще се предвижда да се използват като смарт панели за събиране и предаване на данни, свързани с полето, в което са инсталирани, тъй като това е единственото земеделско оборудване, което е на полето през цялата година.

 

Свържете се с нас, за да научите повече за продуктите на Valley и иновациите, които компанията разработва, за да модернизира напояването!

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg