traktor-red През 2017 г. отвори врати първата Академия за прецизно земеделие – NIK Academy, в която се провеждат обучения както на служителите на компанията, така и на нейни клиенти.

traktor-red В обучителния център се провеждат теоретични и практически обучения за работа с най-новите технологии и оборудване за прецизни обработки.

traktor-red В NIK Academy сервизните специалисти на НИК преминават ежегодна сертификационна програма за работа с продуктите от портфолиото на компанията.

Сезонно техническо обучение Berthoud, февруари 2017 г.

За първи път техническото обучение за машини Berthoud, което обичайно се провежда във Франция, бе организирано в Обучителния център NIK Academy в България с фокус върху:

traktor-red Преглед на техническите характеристики на всички модели пръскачки Berthoud и техните специфики;

traktor-red Поддръжка и ремонт на шаситата на машините Berthoud и специфики при извършване на ремонт на редуктор;

traktor-red Запознаване с новостите за сезона.

Сертификационна програма – Trimble, април 2017 г.

През месец април се проведе ежегодната сертификационна програма за продукти Trimble, включваща теоретични и практически обучения и изпити. В рамките на една седмица сервизните специалисти на НИК доказаха своите умения и знания във връзка с:

traktor-red Инсталиране и поддръжка на базови станции, дисплеи за навигация и системи за управление Trimble;

traktor-red Внедряване и настройка на технологии за прецизно земеделие (Trimble Field-IQ, Trimble NextSwath и др.).

Обучение „Иновации в прецизното земеделие“, юни 2017 г.

traktor-red Най-новата серия пръскачки Berthoud DARK, включваща обявената за Машина на годината прикачна пръскачка Berthoud Vantage и новия навесен модел Berthoud Hermes;

traktor-red Интеграция между технологиите за прецизно земеделие Trimble и пръскачките Berthoud и Apache;

traktor-red Дистанционен мониторинг на параметрите при пръскане със системата за следене на машини и гориво FarmTrack и прилагане на данните от метеостанции Pessl за определяне на благоприятни условия за пръскане, сеитба и други обработки.