Категория: Прецизна сеитба Автор:

Пълен контрол върху натиска на засяване с Precision Planting DeltaForce

В поредица от статии за прецизна сеитба ви запознахме с технологиите vDrive и SpeedTube на американската компания Precision Planting. Сега ви представяме и технологията DeltaForce, чрез която управлявате натиска на засяване, за по-точна сеитба и по-добри резултати.
Една от най-важните задачи на фермера по време на сеитба е да се увери, че сеялката използва най-подходящия натиск при засяване навсякъде в полето, съобразно спецификите на почвата. Необходимият натиск в различните части на полето се изменя всяка година и е важно сеялката ви да бъде съобразена с тези вариации.
DeltaForce ви позволява да работите със своята сеялка, към която обаче са добавени хидравлични цилиндри и теглови накрайник, изпращащи данни до контролен панел, който от своя страна управлява натиска при засяване. Постигането на еднаква дълбочина на засяване допринася за равномерно поникване на растенията и води до по-високи резултати.

Технологията DeltaForce са съвместими с различни видове сеялки, сред които и MONOSEM, което я прави полезно решение за всяко стопанство.

 

Свържете се със своя търговски представител на НИК, за да научите повече за технологиите за прецизна сеитба на Precision Planting.

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg