adobe acrobat pro dc 64 bit installer software building design suite premium 2017 activator microsoft office microsoft for aperture 3 for mac promo code 64 2013
cost of adobe illustrator cs6 autodesk for mac promo code autocad 2017 for apple mac serial pc download full version autocad lt 2014 apple mac version activation code for zbrush 4r7 mac os edition adobe photoshop cc for mac photoshop cc code
buy maya 2017 software similar cc master collection software similar cc collection solidworks 2016
Категория: Истории на клиенти Автор:

Прецизно земеделие с Trimble и Connected Farm – Борислав Богданов от „Млин 97“ АД

„В година като тази, когато всяка една минута е ценна, производителността нараства неимоверно. Контролните уреди, които измерват качествените показатели на реколтата, ни дават възможността да изберем най-подходящия момент за извършване на дадена операция. По този начин ние пестим от най-важния ресурс – времето, което няма как да купим“, това сподели земеделският производител Борислав Богданов относно ползите от внедряването на прецизни земеделски технологии.

От две години г-н Богданов използва иновативни решения за прецизно земеделие на Trimble. Едно от тях е технологията Connected Farm, която улеснява и оптимизира управлението на стопанството, обединявайки информацията за всички дейности, които се извършват в него. Посредством безжичния трансфер на данни от машините към офиса и обратно, както и между машините на полето, земеделецът осъществява ефективно управление независимо от своето местоположение. Машините в стопанството са оборудвани с дисплеи за навигация на Trimble FmX, които съхраняват данните за извършените обработки. Събраната информация се трансферира безжично и се визуализира в реално време в онлайн платформата Connected Farm Dashboard, достъпна от всяко устройство с интернет връзка – компютър, таблет, смартфон, както и от новия дисплей за навигация TMX-2050 на Trimble. По този начин земеделският производител разполага с цялата информация за своето стопанство в компактен вид, като може да я актуализира или променя по всяко време. Освен обмен на данни от машините към офиса и обратно, Trimble предлагат технологията Vehicle Sync, която позволява трансфер на информация и между операторите в един и същ парцел, опериращи с дисплей FmX, което минимизира препокриването при извършване на обработки и спестява материали и време. Това е от значение по време на сеитба, пръскане и други обработки, не само жътва. Благодарение на технологиите за прецизно земеделие на Trimble Борислав Богданов е отчел повишение в ефективността на работата от 20%, като е намалил  разходите си и е увеличил своята печалба.

Събраната от дисплеите за навигация информация за дисковането, сеитбата, торенето, жътвата и други се пази в сървърите на Connected Farm  и е винаги на разположение на фермера за преглед на обработките от миналите години и сравнение с текущите.

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg