2017 download autocad architecture 2017 pc download where can i buy autocad lt 2018 how much is an autocad lt outlook 2016 for sale used
www.vistaprintdeals.com visio professional 2016 activation code generator
cc master collection software download acrobat pro dc acrobat pro dc costs site here full version adobe acrobat x pro for apple mac os serial key office 2016

НИК с награда за принос в дигитализацията на сектора

Автор: 15.11.2018

На 13.11 в зала А6 на НДК, по време на даването на наградата Агробизнесмен на годината, издателството на вестниците 24 часа и Български фермер връчи награда за принос в дигитализацията на сектора на НИК. Наградата бе получена от търговския директор на компанията – Тодор Шишков, който благодари от името на екипа на НИК.

Голямото отличие за Агробизнесмен на годината отиде при г-жа Светла Стоянова от ЕТ Хелга – Светла Стоянова, а наградата Агроиноватор, която НИК получи през 2017г. на същото събитие, бе връчена от Светла Боянова на г-н Иван Иванов от Агротайм.

НИК е компания специализирана в предоставянето на иновативни и интелигентни решения за земеделски стопанство, с чиято помощ се повишава автоматизация и дигитализацията в земеделското производство. Вече повече от 15 години екипът на компанията работи в посока на дигитализация и улесняване на различни процеси в работата на едно земеделско стопанство, като за това време са променени редица практики и са въведени нови по-модерни начини на работа, които включват дигитализация на процеси, които до преди това са се извършвали от ръчно.

С помощта на GPS устройствата и софтуерът, който НИК предлагат се променя преди години една добре позната на всички практика по очертаване на земеделски площи и подаването им в ИСАК, което вече става чрез т.н. shp файлове. По-модерните системите, които те са разработили, като GeoSCAN например, изчисляват вегетационен индекс на културите, на база, на който системата автоматично генерира карта за променливо торене с азот по време на вегетацията на посевите, като така се дава възможно за едно по-модерно и по-ефективно управление на стопанството и отглеждане на културите. Картите за променливо торене, известни още като VRA карти се създават както на база на карти на вегетационен индекс, така и на база на резултатите от почвени анализи, като основната им цел е да изравнят запасеността откъм хранителни елементи и да да оптимизират разходите на торенето, без това да влия на резултатите от добива.

Новост в портфолиото на компанията са торачките Kverneland, с чиято помощ приложението на карти за торене с променлива норма става изключително точно и прецизно, което затваря кръга от създаването на предписанието за торене до неговото най-добро техническо изпълнение, като така екипът на НИК може да предложи цялостно решение за дигитализацията на един традиционен за земеделието процес като торенето.

Отличието е сериозно признание от страна на издателството на една от най-дългогодишно издаваните медии в сектора за работата на компанията през годините, като поставя пред компанията едно високо ниво, което тепърва следва да бъде повишавано.

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg