НИК обяви партньорството си с Kverneland

Автор: 02.10.2018

НИК обяви партньорството си с Kverneland

На пресконференция на 1.10.2018г. компанията за прецизно земеделие НИК обяви, че става ексклузивен представител на продуктовите линии Kverneland на норвежката компания Kverneland Group. Сътрудничеството не само разширява портфолиото на НИК , а се очаква да допринесе за цялостно развитието на технологиите в земеделието.
 
 
Специално за събитието по обявяването на партньорството в България пристигнаха Arild Gjerde, член на борда на директорите на Kverneland и вице президент, както и Sigmund Olsen, търговски директор в Kverneland, отговарящ пряко за региона, в който попада България.
 
Очаква се партньорството да допринесе за технологичното развитие на сектора и модернизиране на машините и повишаване на тяхната на нивото на тяхната автоматизация. Също така и за решаване на някои от текущите предизвикателства пред земеделието ни – нуждата от производство на повече и по-качествена храна и с по-малко ресурси, както и най-често срещаните от земеделци проблеми, свързани с повишаването на разходите и липсата на хора. Основна мисия на двете компании е заедно допринесат за ефективно и устойчиво земеделие.
 
„Това е много щастлив ден в историята на Kverneland. Много е важно компании като нашата да могат да разчитат на добър партньор на местно ниво. Ние сме големи късметлии, че намерихме именно такъв партньор в лицето на НИК. Така, заедно ще имаме възможност да използваме своята обща компетентност, за да можем заедно да работим и да помагаме на земеделците в тяхната работа“, каза от своя страна Арилд Гиерде, Вице президент, Продажби и маркетинга в Kverneland.
 
Чрез продуктовото портфолио на новия си партньор Kverneland, който се явява един от основателите на ISOBUS стандарта, НИК ще спомогне за модернизиране на инвентарите и ще въведе интелигентни решения и автоматизация на различни земеделски процеси. Започвайки от плугове, които се управляват чрез ISOBUS протокол, торачки, пръскачки и сеялки, двете компании ще обединят усилия във възможността всяка една операция да се управлява директно от дисплей в кабината на трактора. По този начин физическият труд, който механизаторите ежедневно полагат, ще бъде сведен до минимум, а резултатите от тяхната работа – повишени.
 
Двете компании обявиха, че зад новото им партньорство ще застанат 10 български земеделеца, които ще споделят своят опит с други земеделци в специална платформа на уебсайта на НИК, която ще бъде активна от 4.10.2018г.
 

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg