НИК Агро Сървис отбеляза своята 10 годишнина с Ден на отворените врати!

10-godini-nik-agro
Автор: 31.10.2019
На 29.10.2019 в лабораторията на НИК Агро Сървис бе отбелязана 10 годишнината от първия направен почвен анализ. Събитието се проведе под формата на ден на отворените врати, гости на който бяха студенти от Пловдивския аграрен университет и партньори.
nai-modernata-laboratoriq-za-pochveni-analizi

Над 25 студенти и преподаватели имаха възможност да се докоснат и да видят отблизо всички процеси в най-голямата специализирана агролаборатория на Балканския полуостров.

 

Идеята зад това събитие бе запознаването на младите хора с дейността на компанията, обогатяване на техните знания относно новите подходи в земеделието и демонстрация на реални работни задачи, пред които са изправени пробовземачите, химиците и агрономите от НИК Агро Сървис.

kaloyan-kumanov-nikНачало на събитието постави управителят на НИК – Калоян Куманов, който приветства студентите с добре дошли, представи 10 годишното развитие на компанията и насърчи младите хора да се развиват и работят в земеделския сектор.

 

След официалното откриване, студентите стартираха опознавателната обиколка на лабораторията, съпътствана с изключително полезна информация за всички.

Голям интерес у гостите породиха пробовземането и пробоподготовката, които всъщност са и първите стъпки от комплексната услуга AgroBalance. Студентите успяха да видят едно от специализираните ATV-та, с които се извършва автоматизираното пробовземане и се поставя началото на последващите анализи и изготвянето на  професионални препоръки.

pochveni-analizi-nikНе по-малък интерес породи акредитираната лаборатория на НИК Агро Сървис. Всички посетители бяха впечатлени от модерната апаратура и обемът на работа, който е по 500 проби и до 2500 анализа на ден. Направена бе и демонстрация на автоматизираното и роботизираното оборудване в лабораторията, а няколко късметлии имаха шанса да направят и реално измерване на Ph.

Гостите имаха възможността да разберат кои са  предимствата на прилагането на препарати с променлива норма (така нареченото VRA), както и да проведат интересни дискусии със специалисти относно мониторинга на земеделските площи, резултатите, които са постигнали земеделските стопанства, благодарение на изготвените препоръки, тяхното прилагане и изготвяне на дигитални карти чрез софтуер.

В края на деня студентите се запознаха и с един от многото успели български фермери, който им даде ценни съвети за развитието на младите хора с избраната от тях професия в България, както и редицата ползи от внедряването на прецизни технологии в едно земеделско стопанство.

За 10 години НИК Агро Сървис се превърна в символ на професионализъм, опит и индивидуален подход към всеки един клиент. От началото на своята дейност, компанията се стреми да предлага висококачествени услуги на земеделските производители с цел оптимизация на разходите, увеличаване на добива и намаляване на вредата върху околната среда. А отбелязването на 10 годишнината с ден на отворените врати и развитието на обучителния център – NIK Academy, са доказателство, че НИК и НИК Агро Сървис залагат на връзката между образованието и бизнеса, за да има все повече добре обучени и подготвени кадри в земеделския сектор.
nik-agro-service

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg