Сателитна корекция на сигнала Trimble RTX вече с 2 см точност

Автор: 19.03.2019

Новата технологията за сателитна корекция на сигнала Trimble RTX вече осигурява безпрецедентна точност от 2 см.

В края на 2018 година американската компания Trimble – лидер в GPS индустрията –  обяви, че разработената от тях технология за сателитни корекции вече може да предоставя 2 см точност с подобрено време за конвергенция от 15 минути до под 2 минути. Земеделците вече могат да стартират работа с пълна точност за около 2 минути в зоните на мрежата RTX Fast. Тези бързина и точност са достъпни вече и в България използвайки услугата за сателитна корекция на сигнала Trimble CenterPoint® RTX, която осигурява подобна на RTK точност, но извън традиционните VRS мрежи, които бяха считани за златен стандарт в земеделието. В допълнение, корекциите са достъпни и чрез интернет или мобилна връзка, което превръща Trimble RTX в една от най-гъвкавите услуги за прецизно земеделие предлагани днес.

Освен това услугата Trimble RTX поддържа и технологията Trimble xFill®, която осигурява възможност на ползвателите на RTK и VRS корекции да продължат да работят в случай на загуба на сигнала. xFill „запълва“ RTK сигнала при временно прекъсване на радио/ интернет връзката и осигурява непрекъснат работен поток.

Trimble CenterPoint® RTX – никоя друга сателитна корекция не работи по-добре. Новата технологията за сателитно позициониране RTX съчетава предимствата на бързия сателитен сигнал с продуктивността на RTK технологията.

Характеристики на Trimble CenterPoint® RTX:

  • Покритие: В цял свят
  • Висока точност: 2 см точност следа към следа
  • Бърза инициализация: В България CenterPoint RTX може да се конвергира до пълна точност за по-малко от 2 минути.
  • Покритие от най-много спътникови констелации: GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou и QZSS
  • Повече допълнително време:При прекъсване на сигнала работният поток продължава до 200 секунди
  • Не е нужна базова станция: Не се притеснявайте от загубата на радио сигнал. RTX работи без базова станция!
  • Ценова ефективност: Не е нужно заплащането на допълнителни такси за мобилни данни.
  • Fast Restart (Бързо рестартиране): Намалете времето за стандартна инициализация до по-малко от 5 минути в началото на всеки ден като стартирате трактора от същото място, на което сте спрели предния ден или от позната на картата точка.

 

Trimble е първата компания, която успява да предложи на земеделците сателитна корекция на сигнала с точност от 2 см. Новата техника за позициониране е базирана на последно поколение точни сателитни корекции през сателитна или интернет връзка. Предлагайки широка гама от корекции на сигнала, Trimble RTX предоставя на ползвателите гъвкавост и свобода да избират нивото на прецизност, съответстващо на техните нужди. Благодарение на Trimble RTX земеделците могат да работят с голяма точност в някои от най-отдалечените райони без географските ограничения на VRS мрежата и без да разчитат на локални RTK базови станции, стига да използват съвместими дисплеи за навигация Trimble.

Качеството и надеждността на Trimble RTX променят правилата на играта осигурявайки сателитни корекции на сигнала за операции, които до сега изискваха RTK точност и предлагайки глобално решение там, където наземните VRS мрежи не са налични.

Повече за услугата Trimble RTX на глобално ниво можете да научите тук: http://www.trimble.com/Positioning-Services/Trimble-RTX

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg