casella-i-valley-polivno-zemedelie
Категория: Поливни системи Автор:

Решения за ефективно напояване от Valley и Casella

Поради климатичните особености в страната ни, напояването се превръща в необходимо мероприятие за българските фермери както през пролетния сезон – за стартиране на растежа на пролетниците, така и през летните месеци – за подсигуряване на необходимата влага в почвата и прилежащия въздушен слой. За целта могат да се използват пивотни системи за напояване или макари, при които методът за напояване е дъждуване.

Casella – поливна техника с история

Основана още през 1954 г. Casella е лидер в изграждането на макарите за напояване не само заради своята бърза реакция при поръчка и доставка, а и поради високото качество и квалифицирано следпродажбено обслужване. Поливните макари Casellа се произвеждат с диаметър на маркуча от 75 мм до 150 мм и дължини, съответно от 200 м до 780 м. При подаване на поливна норма 40 мм за 8 дни могат да се напояват от 50 до 800 дка. Входното им налягане е от 6 до 12 бара, а налягането на крайния разпръсквач е от 4 до 8 бара, с радиус на действие 40 – 85 м и средна скорост на прибиране 10 – 50 м/час, в зависимост от нуждите.

Именно Casellа въвеждат използването на малък дизел двигател за прибиране на разпръсквача вместо турбина. Тази иновация позволява създаденото налягане от помпата да бъде използвано единствено и само за напояване при минимален среден разход на дизел гориво от 300 г/час. По този начин разходите за напояване в годишен план могат да бъдат значително намалени.

Предимства на тръбно-ролковите системи Casella

При производството на тръбно-ролковите системи Casella всички метални части с дебелина до 20 мм се изрязват чрез лазерни машини. Всички огъвания се изпълняват чрез автоматични огъващи машини, основата и колелата се заваряват чрез заваръчен робот, а всички модели са покрити с трислойно покритие за защита срещу ръжда и електростатично действие. Всяка една макара може да бъде оборудвана с контролен панел в зависимост от изискванията на фермера. Панелът позволява проследяване на оставащата дължина за прибиране на разпръсквача, контролиране на скоростта на прибиране, задаване на първоначална и крайна пауза на разпръсквача или осигуряване на възможност за комуникация с машината чрез GSM. Други технически решения в помощ на фермерите са използването на допълнителен автоматичен стоп на вода на входа на машината при прибиране на разпръсквача, възможност за контролиране и спиране на помпата и автоматична гресираща система. Основният фокус при производството на макарите Casella е върху качество, здравина, улеснена експлоатация и минимални разходи.
Поливните макари Casella, за разлика от пивотните системи, са сезонно преместваеми и могат директно да се захранят с вода от съществуващ водоизточник. Разполагайки с голяма производствена база, офис сграда и склад за резервни части на обща площ от 75 000 м2, Casella има възможност да предоставя необходимото оборудване в изключително кратък срок за производство и доставка. В рамките на 2 до 3 седмици макарата може да бъде доставена на фермера и то в комбинация с необходимия дизел мотор помпен агрегат за захранването й. По този начин земеделските производители могат да реагират бързо при нужда от поливно съоръжение за текущия поливен сезон.

Комбинация с други поливни съоръжения

Пивотните системи на световния лидер Valley от своя страна осигуряват унифицирано напояване с максимално равномерно разпределение на необходимата вода, като само с една система може да се напояват между 100 и 2000 дка. Това значително улеснява напояването, тъй като то се извършва само от една единица, чиято работа може да бъде стартирана, контролирана и наблюдавана отдалечено само от един човек. Чрез комбинирането на поливните системи Valley с макарите Casella, НИК осигурява на земеделските производители цялостно решение за напояване, независимо от формата на полетата, големината им или необходимостта от смяна на поливните площи през годините.
Имате въпроси или искате да се възползвате от решенията за напояване на Valley и Casella? Свържете се с нас още днес!

Leave a Reply


*

Copyright © 2014 Nik.bg