Категория: Поливни системи Автор:

Напояване с Casella в района на Видин

Поливният сезон вече стартира на много места в страната и все повече фермери избират модерни технологии за напояване, за да оптимизират разходите и да използват водния ресурс възможно най-рационално.
През изминалата седмица екипът на НИК посети едно такова стопанство в района на Видин, където бяха проведени обучения и пускане в експлоатация на две мотопомпи Casella с дизелов двигател с мощност 238 к.с.

Едната помпа ще захранва едновременно две тръбно – ролкови дъждовални системи Casella, модел PLLS 150/600.

За целта макарите са оборудвани с бавно затварящ кран за автоматично затваряне на достъпа на водата на входа на машината в края на работния процес. Помпата от своя страна разполага с автоматично регулиране на оборотите. По този начин при спиране на работата на едната макара, помпата може да регулира автоматично оборотите си и да продължи да захранва другата работеща макара и да й осигурява необходимото водно количество и напор.
Втората мотопомпа от италианския производител ще захранва едновременно три макари Casella, модел LLS 125/500-530. По време на поливането, дори една от макарите да спре, другите две могат да продължат да работят едновременно. Тези тръбно-ролкови системи също имат бавно затварящ кран и автоматично регулиране на оборотите на помпата.
Освен пускането в експлоатация на машините, за земеделския стопанин и неговите служители беше предвидено обучение, включващо:
– правилно стартиране на помпите, за да се избегне кавитация;
– настройка на оборотите на помпите за постигане на необходимото налягане на макарата и на пистолета
– препоръка за използване на подходяща дюза за постигане на желаните поливни норми.
Италианската компания Casella е дългогодишен лидер в производството на системи за напояване и приложение на течни продукти. Марката вече се е наложила като еталон за качество при тръбно-ролковите системи. Факт, в който и все повече български фермери могат да се убедят. Само през месец юни бяха въведени в експлоатация още две макари Casella – в Ихтиман и Дупница.

 

Свържете се с нас, за да научите повече за решенията за напояване, които НИК предлага.

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg