Категория: Trimble, Trimble продукти, Истории на клиенти, Прецизна сеитба Автор:

Как Петър Динков от Средище подобри качеството на своята сеитба с Trimble GFX-750

Тази година сеитбата в стопанството на Петър Динков в с. Средище, Силистренско, беше извършена с най-новия модел дисплей за навигация Trimble GFX-750 в комплект със система за управление Autopilot.

След няколко години работа с един от базовите дисплеи за навигация на Trimble – EZ-Guide 250, Петър Динков решава да закупи нов модел навигация, който да му позволява да извършва обработките с 2 см точност. Той планира все още да използва наличният EZ-Guide 250 за операции като торенето, но за другите агротехнически мероприятия, при които точността е от първостепенно значение, той ще разчита на изцяло новия си дисплей за навигация. Чрез него Петър ще увеличи точността при сеитба и пръскане, свеждайки отклоненията от А-Б линията до под 2 см. Новото оборудване помага на Петър да извърши сеитбата в кратък срок, без това да влияе на резултатите и да се наблюдават пропуски или презастъпвания.

Спестеното време му позволява да използва добрите метеорологични условия в края на Април за други операции като пръскане и торене на есенниците. „Освен време, това пести и разходи. Определено дисплеят е инвестиция, която има бърза възвръщаемост“ – споделя Петър.
През тази селскостопанска година, той възнамерява да използва навигацията на две машини едно временно, местейки я от машина на машина при различните обработки. Това всъщност е едно от предимствата на най-модерната Android базирана навигация на пазара. Лесното преместване между машините, което става изключително бързо и е възможно дори без намесата на сервизни специалисти.
Навигацията GFX-750 работи на същия принцип като EZGuide 250, уверява ни Петър, което спомага за изключително бързата адаптация на механизаторите към новото устройство в кабината, както и за плавното преминаване към по-модерната технология. Автоматичното управление, което е новост в стопанството на Петър Динков, вече се е превърнало в незаменим помощник при сеитбата. С негова помощ механизаторът може да отдели много повече време и внимание, за да следи качеството на извършваната обработка.
Преди години, при създаването на две от своите градини с черешови насаждения, Петър Динков използва GPS оборудване – управление Trimble AutpilotТМ , за да засее младите дръвчета по-прецизно. GPS оборудването му предоставя по-висока точност, по-лесно определяне на местата на фиданките и значително съкращава времето за оформяне на градината. Днес GPS оборудването е незаменима част от техниката в базата му!
Вижте какво още разказва фермерът за работата си с новия дисплей:

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg