Категория: Интересно, Пръскачки, Решения за торене Автор:

3 неща, които трябва да знаете за пръскането с UAN

Знаете ли, че не всяка пръскачка може да работи с UAN?

За да го направи тя трябва да отговаря на следните условия:
  1. Липса на елeменти или части от цветни метали. Те трябва да бъдат изработени от устойчиви материали като поливинил, неръждаема стомана или фибростъкло.
  2. Рамата на пръскачката трябва да издържа претоварване най-малко с 15%, заради плътността на UAN 1.32. В противен случай пръскачката не може да бъде напълнена изцяло. Например, ако пръскачката събира 4000 литра, това означава, че носи 4.64т при смес вода/UAN 1/1, вместо 4т, ако е само с това. Това е 15% по-голямо тегло.
  3. За предпочитане е помпата на пръскачката да бъде центробежна, без елементи от цветен метал или гума в тялото или по пътя на разтвора.
Пръскачките Berthoud са известни с готовността си да отговорят на желанията на всеки един агроном. Това са едни от най-леките пръскачки в своя клас с разпределиение не тежестта между осите 50/50. Притежават задвижване на четирите колела, както и отличен баланс между мощността на двигателя и траснмисията, които осигуряват стабилност при работа във влажна почва. Патентовата битурбинна центробежна помпа, изработена от чугун (тялото и турбините) не се страхува от нищо! Натоварването на рамата се изчислява +38%, което означава, че може да използвате 100% от капацитета на машината, дори при пръскане на неразреден UAN.

 

Пръскачките Berthoud работят с UAN в над 500 стопанства само в Украйна, като са доказали своята надеждност.

ВИЖТЕ МОДЕЛИТЕ, ПОДХОДЯЩИ ЗА ПРЪСКАНЕ С UAN, КОИТО НИЕ ОТ НИК МОЖЕ ДА ВИ ПРЕДЛОЖИМ:

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg