Категория: Kverneland, За компанията Автор:

140 години Kverneland помагат в модернизирането на земеделието по света

2019г. е година на миналото и на бъдещето: Kverneland с радост обявяват, че се навършват 140 години от тяхното създаване, 140 години съвместната дейност и доверие между фермери, търговци, дилъри, служители и доставчици. Благодарение на тези връзки и доверие Kverneland Group се е разраснала до една от най-големите компании в производството на инвентари.

Историята на Kverneland започва през 1879 година, когато основателят Оле Габриел Квернеланд, построява ковачница за производството на коси, в градчето Квернеланд, близо до Ставангер в Норвегия. По това време компанията била известна като O.G. Kvernelands Fabrik и произвеждала главно коси, но още същата година ковачницата се развила и се специализирала в производството на плугове и брани, теглени от коне.
През десетилетията Kverneland се развила значително чрез няколко придобивания на компании, които произвеждат селскостопански инвентари. Днес тези машини се предлагат под добре познатите на всички земеделски производители марки Kverneland и Vicon. В допълнение на това Kverneland има силен фокус върху  развитието и предлагането на решения за устойчиво, интелигентно и прецизно земеделие.

Днес, след 140 години, Kverneland Group е водеща международна компания, която развива, произвежда и дистрибутира земеделски машини и услуги. Визията на компанията обаче остава непроменена – да бъде лидер в предлагането на интелигентни и ефективни системи, които допринасят за устойчиво земеделие, бидейки в услуга на нарастващото население.

Годишнината на компанията ще обхване цялата календарна година, като ще включва специални активности по време на международните изложения SIMA и AgriTechnica, изложения и събития в България, както и специално ценови условия и нови ексклузивни продукти.

 Тук може да прочетете повече за историята на Kverneland

Leave a Reply

*

Copyright © 2014 Nik.bg